Pakistani ekspeaminister mõisteti 10 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani endine peaminister Nawaz Sharif mõisteti süüdi korruptsioonis.
Pakistani endine peaminister Nawaz Sharif mõisteti süüdi korruptsioonis. Foto: FAISAL MAHMOOD / REUTERS / Scanpix

Islamabadi kohus mõistis endise peaministri Nawaz Sharifi täna süüdistatuna korruptsioonis 10 aastaks vangi, vahendab AFP.

Sharifi advokaat Mohammad Aurangzeb sõnas, et tema kliendile mõisteti 10 aastat vangistust ja 8 miljoni naela suurune trahv luksusliku kinnisvara ostmise eest Londonis.

Korruptsioonikohus andis valitsusele korralduse konfiskeerida Sharifi kinnisvara Londoni Mayfair' linnaosas, ütles süüdistaja advokaat Sardar Muzaffar Abbas.

Sharif ise viibib Londonis, kus tema vähki põdev naine saab ravi. Kohtuotsus tõstatas küsimuse, kas ta pöördub üldse tagasi Pakistani.

Kohtuotsus annab tõsise hoobi tema partei kampaaniale seoses 25. juulile kavandatud üldvalimistega.

Sharif tagandati eelmisel aastal peaministriametist ülemkohtu otsusega. Ta sai eluaegse poliitikakeelu ja andis võimuerakonna Pakistani Moslemiliiga-Nawaz juhtimise üle oma vennale Shahbazile, kes veab nüüd valimiskampaaniat.

Sharifi klann ja nende toetajad eitavad korruptsiooni ning väidavad, et Nawaz on aastakümneid riiki juhtinud mõjuvõimsa sõjaväe vandenõu ohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles