Ema Teresa organisatsiooni töötajaid süüdistatakse inimkaubanduses (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imiku müümise eest Indias vahi alla võetud naine.
Imiku müümise eest Indias vahi alla võetud naine. Foto: - / AFP/Scanpix

Pühakuks kuulutatud Ema Teresa Indiasse rajatud heategevusorganisatsiooni nunn ja töötaja arreteeriti imikute müümise eest.

Politsei võttis kahtlusalused vahi alla ühes heategevuse majutusasutustest India idaosas Jharkhandi osariigi pealinnas Ranchis. Väidetavalt on tuhandete dollarite eest maha müüdud vähemalt viis imikut.

«Oleme juhtunust täielikult šokeeritud,» ütles Halastuse Misjonäride ordu, mille Albaaniast pärit roomakatoliku nunn Ema Teresa 1950. aastal rajas. «See käib meie tõekspidamistele vastu. Uurime juhtunud ja võtame kasutusele kõik võimalikud meetmed, et midagi taolist enam kunagi ei juhtuks.»

Skandaal lahvatas selle nädala alguses, kui kohalikud sotsiaaltöötajad teavitasid politseid kadund vastsündinust heategevuse majutusasutusest, mis peaks hoolt kandma hädas vallaliste rasedate naiste eest.

Pärast arreteerimisi majutati ümber 13 varjupaigas elanud tüdrukut.

Varjupaiga töötajad väitsid alguses, et vastsündinu viis endaga kaasa tema vallaline ema, kuid politsei leidis tõendeid, et imik müüdi Uttar Pradeshi osariigis elanud paarile ligi 1700 dollari eest.

Nunnale ja organisatsiooni töötajale esitati esialgu süüdistus inimkaubanduses, mille eest võib saada kuni viiaastase vangistuse, kuid politsei sõnul võib süüdistus juurdluse käigus laieneda.

Uurimise alla võeti ka haigla, kus lapsi ilmale toodi.

Paljudele India paaridele on seaduslik adopteerimine pikk ja aeganõudev protsess ning seetõttu pöörduvad nad ebasedauslike kanalite poole, mille hulka kuuluvad ka altkäemaksud haiglatele või heategevusorganisatsioonidele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles