Süüria idaosas hukkus plahvatuses 11 USA toetatud võitlejat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus. Pilt on illustratiivne.
Plahvatus. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Süüria idaosas sai reedel autopommiplahvatuses surma vähemalt 18 inimest, teiste seas 11 USA toetatud opositsioonivõitlejat, teatasid aktivistid.

«Autopomm plahvatas Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) baasi ees Al-Bsayra linnas Deir Ezzori provintsi idaosa maapiirkonnas,» ütles vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus direktor Rami Abdel Rahman.

Plahvatus surmas «komandöri ja veel 10 võitlejat, samuti seitse tsiviilisikut, nende seas kolm last», sõnas ta.

Vastutust rünnaku eest ei ole keegi veel võtnud, kuid äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on varem selliste rünnakute eest vastutuse võtnud.

Deir Ezzori provintsis korraldavad üheaegseid operatsioone IS-i riismete vastu SDF, keda toetab USA juhitav koalitsioon, ning režiimiväed, keda toetab Venemaa. SDF viib operatsiooni läbi Eufrati jõe ida- ja režiim läänekaldal.

IS-i käes on endiselt mõned külad Deir Ezzori idaosas. Mais teatas SDF oma operatsiooni viimase faasi alustamisest IS-i väljatõrjumiseks viimastelt selle käes olevatelt aladelt Süüria idaosa kõrbepiirkonnas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles