Herkel peab McCaini võitu Eestile kasulikumaks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikme Andres Herkeli hinnangul oleks Eestile kasulikum, kui USA presidendivalimised võidaks vabariiklane John McCain.


Herkel kirjutas oma koduleheküljel, et vaatamata mõnede Eesti poliitikute diplomaatilisele ettevaatlikkusele, oleks soovitavam, kui USA presidendivalimised võidaks Arizona senaator John McCain, kes «teab paremini, kuidas Venemaaga ümber käia».

Herekeli sõnul pole USA hegemoonirolli vaidlustavatel Iraani ja Venemaa poliitikutel vahet, kes USA presidendivalimised võidab, sest nende riikide jaoks jääb «Ameerika kurjaks vaenlaseks» ka pärast valimisi.

Herkel tuletas meelde, et Iraani välisminister Manoucher Mottaki on varem öelnud, et USA uus president peab muutma riigi välispoliitikat, mille eesmärgiks on taotleda maailmas juhtrolli. Samuti on Iraan ja Venemaa teinud naftahinna languse taustal suuremat koostööd niinimetatud gaasi-OPECi loomiseks, mille eesmärk on allutada gaasitootmine enda poliitilistele huvidele ja tugevdada riikide sõnaõigust rahvusvahelisel areenil.

Herkeli hinnangul pole muutunud ka Venemaa poliitikute nõudmised, sest siiani soovitakse avalikult Ameerika hegemoonia lõppu, seistakse vastu NATO edasisele laienemisele ja lüüakse hingekella globaalsele kapitalismile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles