USA taunis Moskva katseid meediavabadust lämmatada

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Ameerika Ühendriikide president Donald Trump novembris Vietnamis.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Ameerika Ühendriikide president Donald Trump novembris Vietnamis. Foto: Jorge Silva / Reuters / Scanpix

USA välisministeerium kritiseeris reedel, vähem kui kaks nädalat enne president Donald Trumpi ja Vene riigipea Vladimir Putini kohtumist Moskvat meediavabaduse lämmatamise eest.

«Vene valitsus jätkab pressivabaduse ja meedia sõltumatuse lämmatamist,» teatas välisministeerium avalduses, tõstes esile Ühendriikide valitsuse rahastatava Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabaduse ja Ameerika Hääle «valikulist sihikule võtmist» Venemaa välisagendina tegutsevate meediaväljaannete seaduse alusel.

Vene riigiduuma võttis seaduse vastu eelmisel aastal pärast seda, kui Vene riiklik uudistetalitus RT andis järele Washingtoni survele ja registreeris end Ühendriikides välisagendina.

USA välisministeerium kutsus Venemaad ka «austama Venemaal põhivabaduste, muuhulgas väljendusvabaduse, kasutamist».

USA president kinnitas neljapäeval, et on Soomes peetavaks kohtumiseks «täielikult ette valmistunud», ja pilkas ajakirjanikke, kes esitasid küsimusi tema kogenematuse kohta.

«Mul võib isegi õnnestuda jõuda heade suheteni Putiniga,» ütles endine kinnisvaramagnaat, kellel on ajakirjanikega keerulised suhted. Neljapäeval väitis Trump, et 75 protsenti USA ajakirjanikest on «üdini ebaausad». Varem on ta kutsunud neid «rahva vaenlaseks».

Trump ja Putin kohtuvad 16. juulil Helsingis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles