Prantsusmaal noormehe tapnud politseinikule esitati mõrvasüüdistus

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestimeeleavaldused on Nantes'i linnas kestnud alates teisipäeva õhtust.
Protestimeeleavaldused on Nantes'i linnas kestnud alates teisipäeva õhtust. Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS / AFP / Scanpix

Sel nädalal Prantsusmaa lääneosas Nantes´is tumedanahalise noormehe maha lasknud politseinikule esitati süüdistus tapmises. Noormehe tulistamine vallandas neli päeva kestnud rahutused. 

Rahutused, mis jätkusid ka ööl vastu laupäeva, tõid taas tähelepanu keskpunkti pinged Prantsuse puudust kannatavates linnapiirkondades, kus elavad kohalikud noored kurdavad sageli politsei karmikäelise korratagamise ja jõhkruse üle.

Rahutused said alguse teisipäeval aset leidnud juhtumist, kus politsei lasi maha autojuhi, kes üritas dokumentide kontrollimise eest põgeneda. Politseinik väitis esmalt, et tegutses enesekaitseks, kuid ütles hiljem uurijatele, et avas oma relvast kogemata tule.

«Ta tunnistab, et tegi avalduse, mis ei vastanud tõele,» ütles korrakaitsja advokaat Laurent-Franck Liénard AFP-le.

Ohver Aboubakar Fofana suri kaela saadud kuulihava tagajärjel pärast seda, kui politsei peatas tema auto Nantes´i Breili linnajaos. Tegemist on suure elamurajooniga, mis on tuntud jõuguvägivalla poolest.

Politsei sõnul püüdis Fofana vahistamisel vastupanu osutada ja autoga politseinikule otsa sõita. Üks pealtnägija ütles AFP-le aga, et tulistamise hetkel seisis auto paigal.

Võimude sõnul oli noormees röövi eest eelmisel aastal tagaotsitavaks kuulutatud ja ta esitas valed dokumendid, kui politsei ta Nantes 'is kinni pidas.

Politseinik, kes on tingimisi vabadusse lastud, ütles politsei järelevalveorganile IGPN, et Aboubakari surmas «kogemata tehtud lask».

Laupäeva esimestel tundidel süüdati Nantes´is veel autosid pärast seda, kui noortejõugud olid süüdanud neljapäeva ööl vastu reedet linnas 52 autot ja mitu hoonet.

Vägivallaga seoses on vahistatud üle kümne inimese ning isikuid on arreteeritud ka Pariisi eeslinnas Garges-lès-Gonesse´is, kus Aboubakar üles kasvas.

Peaminister Edouard Philippe lubas neljapäeval Nantes´i külastades «täielikku läbipaistvust» Fofana surma asjaolude uurimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles