Advokaadi kinnitusel on Mladićil kasvaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratko Mladić 1995. aastal (vasakul ) ja pärast tema tabamist möödunud nädalal.
Ratko Mladić 1995. aastal (vasakul ) ja pärast tema tabamist möödunud nädalal. Foto: SCANPIX

Sõjakuritegudes kahtlustatava Bosnia serblaste endise armeejuhi Ratko Mladići kaistja sõnul sai tema klient kahe aasta eest vähivastast ravi.

Miloš Šaljići sõnul vaevab genotsiidis ning sõja- ja inimsusevastastes kuritegudes kahtlustatavat Mladićit (69) lümfoom ehk lümfisüsteemi vähk. Šaljić ütles Serbia päevalehele Press, et Mladićil on olnud ka kolm insulti ja kaks südamerabandust, vahendas uudistevõrk AFP

Kaitsja tegi avalduse vahetult enne seda, kui Mladić astub homme esmakordselt Haagis asuva Haagi tribunali ette. Seejuures tuleb Mladićil homme vastata küsimustele, mis puudutavad ka tema tervislikku seisundit.

Varem on Šaljić öelnud, et Mladić ei ela isegi kuni kohtuprotsessi alguseni.

Endise Jugoslaavia Rahvusvaheline Kriminaaltribunali (ICTY) kinnitusel ei alga kohtuprotsess Bosnia lihunikuks tituleeritud Mladići üle veel niipea.

«See on keeruline juhtum, selle ette valmistamine võtab aega,» kommenteeris ICTY esindaja Frederick Swinnen, kelle hinnangul võib kohtuprotsess kesta hinnanguliselt paar aastat.

Süüdimõistmise korral võib Mladićit oodata ees eluaegne vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles