USA toob valitsusametnikud vägivalla tõttu Nicaraguast ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldused Nicaraguas.
Valitsusvastased meeleavaldused Nicaraguas. Foto: MARVIN RECINOS / AFP/Scanpix

USA andis kõigile valitsustöötajatele korralduse lahkuda Nicaraguast, kus valitsusvastaste meeleavaldustega kaasnev vägivald on nõudnud 230 inimese elu.

«Lahkumiskäsu sai kogu USA valitsuspersonal, välja arvatud valveteenistuste liikmed,» ütles saatkonna esindaja. Ühendriikide kodanikke manitsetakse kuritegevuse, kodanikurahutuste ja arstiabi piiratud kättesaadavuse tõttu Nicaraguasse reisimisest võimaluse korral loobuma.

Suures osas riigist, seal hulgas pealinnas Managuas, tegutsevad tugevalt relvastatud tsiviilriides poolsõjaväeliste üksuste liikmed, öeldi hoiatuses ja soovitati kodanikel meeleavaldustest eemale hoida.

Nicaragua meeleavaldused puhkesid juba aprillis, demonstrandid nõuavad ennetähtaegseid valimisi või president Daniel Ortega tagasiastumist, süüdistades teda koos asepresidendist abikaasa Rosario Murilloga diktatuuri kehtestamises.

Nicaragua valitsus korraldab täna marsi, opositsiooniline Kodanikeliit on kutsunud meeleavaldajad tänavale järgmiseks neljapäevaks. Demonstratsioonile järgneb 24-tunnine üldstreik.

USA käskis diplomaatiliste töötajate peredel Nicaraguast lahkuda varsti pärast rahutuste puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles