Venemaa ametnikud: britid tahavad Novitšoki abil jalgpalli MMi õõnestada (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi maskott Zabivaka
Jalgpalli MMi maskott Zabivaka Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Venemaa ametnikud süüdistavad britte närvimürgiga Novitšok seotud uues skandaalis, vahendab Inside the Games.

Briti politsei teatas kolmapäeval, et kaks inimest haigestus laupäeval Amesbury külas üliraskelt sama närvimürgi Novitšok tõttu, mida kasutati märtsis ka endise Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia vastu.

Novitšok arendati välja Nõukogude Liidus, ent Moskva on oma seotust Suurbritannias aset leidnud mürgitusjuhtumitega eitanud. Vene välisministeerium kutsus Briti võime hoiduma räpastest poliitmängudest ja käivitama Salisbury ja Amesbury mürgitusjuhtude täiemahulise uurimise.

Oma meelsust avaldas ka Hollandis asuv Venemaa suursaatkond, postitades Twitterisse väga vihase, ent mitmemõttelise säutsu.

«Kui lollid nad on, arvates, et Venemaa kasutaks «uuesti» Novitšokki MMi keskel?»

Veel karmima hinnanguga on Venemaa riigiduuma saadik Sergei Zeleznjak, kelle sõnul üritatakse nii MMilt tähelepanu eemale viia.

«Nende sõber helistas politseisse ja kiirabisse ning kui Briti võimud ja salateenistused asjast aimu said, otsustasid nad seda ära kasutada järjekordse juhtumina Venemaa spioonide pöörasest loos ja anti-Venemaa hüsteerias. Ilmselt pole see planeeritud, aga nad nägid võimalust ja kasutasid selle ära,» ütles ta Russia24-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles