Soome hulgimüüja loobus Hispaaniast pärit kurkidest viimasel hetkel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania põllumees viskab ära värskeid kurke, mida on võimatu müüa.
Hispaania põllumees viskab ära värskeid kurke, mida on võimatu müüa. Foto: SCANPIX

Kahtlane kurgilast oli eelmisel pühapäeval teel Soome, kuid hulgimüügiga tegelev Vihannespalvelu jõudis tellimuse õigel ajal tühistada.

Vihannespalvelu tegevjuht Harri Kankaansivu rääkis Iltalehtile, et 800 kilo Hispaaniast pärit kurke oli tellitud restoranide jaoks.

Euroopas leviva EHEC-kolibakteri põhjustatud paanika tõi plaanidesse muudatuse. «Teatasin, et me ei võta kurke. Eks see ikka veidi ehmatas. Kurgid jäid Hollandisse,» jutustas ta.

Kankaansivu rääkis, et restoranid ja muud söögikohad on helistanud neile ja pärinud kurkide päritolumaa kohta. Lisaks Hispaania kurkidele on osa firmasid loobunud ka Hollandis kasvatatutest.

Hispaania kurkide asemel ostsid restoranid hoopis kodumaist toodangut.

Vihannespalvelu müüb Hispaanias kasvatatud suvikõrvitsat, mis Kankaansivu sõnul on läinud kaubaks üllatavalt hästi. Saksamaal kasvatatud aed- ja köögiviljadest on Soomes praegu müügil üksnes rohelist sibulat.

Olukord ei ole Soome hulgimüügifirmade jaoks lihtne. Kankaansivu loodab, et kolibakteri algallikas tehakse võimalikult kiiresti kindlaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles