Saksa politsei treenib välja kotkas-detektiive

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detektiiv Sherlock Walsrode linnupargis
Detektiiv Sherlock Walsrode linnupargis Foto: SCANPIX

Saksa politsei testib uut võimalust võitlemaks kuritegevusega – nimelt treenivad nad välja raisakotkaid, kes oskaksid leida peidetud surnukehi.

Kolm sulelist detektiivi kannavad nimesid Sherlock, Miss Marple ning Columbo ning hetkel koolitatakse neid Walsrode linnupargis Põhja-Saksamaal. Raisakotkaste terav nägemine ning hästi arenenud lõhnameel muudavad nad oma ülesande jaoks eriti sobivaks. Võrreldes politseikoertega saaks neid kasutada ka surnukeha otsimiseks suurel maa-alal või raskete looduslike tingimustega keskkonnas.

Siiski on eksperiment tekitanud juba eetilisi küsimusi. Lahendamata on probleem, kuidas takistada raisakotkaid surnukehi leidmise järel nokkima asumast. Peale selle on selgunud Sherlock’i eelistus pidada jahti maismaal, mitte otsida saaki lennates.

Hannoveri politseiohvitser Rainer Herrmann on eksperimendist kõneledes lootusrikas: «On suur võimalus, et raisakotkad täidavad oma ülesannet palju efektiivsemalt kui politseikoerad»
sõnas ta BBC-le. Projekti vastu tuntakse suurt huvi ka Austrias ning Šveitsis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles