Trumpi valimiskampaania pole hetkekski peatunud

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniatöö pakub Donald Trumpile tõelist naudingut. Pildil kõneleb USA president kihutuskoosolekul Fargos Põhja-Dakota osariigis.
Kampaaniatöö pakub Donald Trumpile tõelist naudingut. Pildil kõneleb USA president kihutuskoosolekul Fargos Põhja-Dakota osariigis. Foto: Jim Mone/AP/Scanpix

Ühendriikides tavatsetakse öelda, et iga järgmine valimiskampaania algab kohe pärast eelmiste valimiste lõppu. President Donald Trump läks sõnadelt kohe üle tegudele.

Veelgi enam – mõistes ärimehena, et iga sekund loeb, esitas ta 2020. aastal Valgesse Majja tagasivalituks saamise kampaania dokumendid föderaalsele valimiskomisjonile juba ametisse vannutamise päeval, varem kui ükski eelmine riigipea.

Erinevalt eelkäijatest, kes valimisvõidu järel kampaaniastaabi mõneks ajaks oma partei struktuuriga liitsid, jättis Trump kampaaniakomitee tööle ning esimesed järgmisteks valimisteks raha kogumise üritused toimusid juba enne, kui ta presidendina esimeseks ametiajaks vande andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles