Suurbritannias suri närvimürgi tõttu haiglas viibinud naine (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Suurbritannias Amensburys, kust teadvuseta paar leiti.
Maja Suurbritannias Amensburys, kust teadvuseta paar leiti. Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS / SCANPIX

Suurbritannias suri naine, kes toimetati Inglismaa lõunaosas haiglasse pärast närvimürgiga kokkupuutumist, teatas eile politsei.

Londoni politsei täpsustuse kohaselt suri 44-aastane Dawn Sturgess eile Salisbury haiglas. Politsei uurib juhtunut mõrvana.

Briti politsei teatas kolmapäeval, et Dawn Sturgess ja Charlie Rowley haigestusid 30. juunil Amesbury külas üliraskelt sama närvimürgi Novitšok tõttu, mida kasutati märtsis ka endise Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia vastu.

Suurbritannia Wiltshire krahvkonna politsei teatas 4. juuli hommikul, et Salisbury lähedal Amesburys leiti kaks teadvuse kaotanud inimest, kes olid kokku puutunud teadmata ainega.

Juhtum leidis aset neli kuud pärast seda, mil Skripal ja tema tütar sattusid Amesburyst 12 kilomeetri kaugusel asuvas Salisburys närvimürgi rünnaku alla.

Novitšok on Nõukogude Liidus sõjaliseks otstarbeks väljatöötatud närvimürk. Briti valitsuse teatel viitavad kõik märgid Moskva seotusele 4. märtsi mürgitamisjuhtumiga Salisburys ning Vene valitsus on keeldunud selgitamast, kuidas sai võimalikuks Novitšoki kasutamine Suurbritannias.

Venemaa on eitanud seotust Skripalide mürgitamisega, mis põhjustas Moskva ja lääneriikide suhetes diplomaatilise kriisi, viies diplomaatide vastastikuse väljasaatmiseni.

Praeguseks on Sergei ja Julia Skripal tervenenud ja haiglast lahkunud, kuid nende pikaajaline terviseprognoos on teadmata.

Dawn Sturgessi sõber Sam Hobson hoidmas enda näo kõrval fotot Dawn Sturgessist. 
Dawn Sturgessi sõber Sam Hobson hoidmas enda näo kõrval fotot Dawn Sturgessist. Foto: SWNS.com / SWNS.com
Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles