Tuneesias jättis terrorirünnakus elu kuus julgeolekutöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia lipuga kaetud kiirabiautod veavad terrorirünnakus hukkunud julgeolekutöötajaid.
Tuneesia lipuga kaetud kiirabiautod veavad terrorirünnakus hukkunud julgeolekutöötajaid. Foto: FETHI BELAID / AFP

Tuneesia ja Alžeeria piiril jättis pühapäeval islamistide terrorirünnakus elu kuus julgeolekutöötajat, teatas siseministeerium.

Ministeeriumi avalduses täpsustati, et piirivalepatrulli sõiduk sõitis Ain Sultani piirkonnas miinile, mille järel avati sõiduki pihta varitsusest tuli.

Siseministeeriumi eestkõneleja kindral Sufyan al-Zaqi sõnul on alustatud ulatusliku sõjaväeoperatsiooniga terroristide tabamiseks.

"Kaheksa rahvuskaardi liiget sai surma terrorirühmituse varitsuses Ain Sultani piirkonnas. Julgeolekujõud viivad läbi rünnakujärgseid puhastusoperatsioone," ütles kindral.

Esialgu pole keegi rünnaku korraldamise eest vastutust võtnud.

Rünnak leidis aset ajal, kui Tuneesia loodab parimat turismiperioodi pärast 2015. aasta veriseid terrorirünnakuid, mis turistid eemale peletas.

Tuneesias on alates 2011. aasta alguse revolutsioonist pühasõdalaste rünnakutes surma saanud kümneid julgeolekujõudude liikmeid ja 59 välisturisti.

Põhja-Aafrika riigis kehtib eriolukord alates 2015. aasta novembrist, kui pealinnas Tunises sai äärmusrühmituse Islamiriik (IS) enesetapurünnakus surma 12 presidendi valvemeeskonna liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles