Suurbritannia ei kehtesta Venemaale mürgitamisega seoses täiendavaid sanktsioone (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtu-uurijad Amesbury mürgitamise paigas.
Kohtu-uurijad Amesbury mürgitamise paigas. Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS / SCANPIX

Suurbritannia siseministri Sajid Javidi sõnul ei kavatse Ühendkunigriik kehtestada pärast Amesbury mürgitamisjuhtumit Venemaale uusi sanktsioone.

«Politsei töötab endiselt selle kallal, et tuvastada, mil viisil need inimesed mürgiga kokku puutusid. Olen kindel, et politsei jõuab tõeni. Praegu ei ole plaani Venemaale sanktsioonide kehtestamiseks,» edastas BBC Javidi sõnu.

Javid külastas nädalavahetusel nii Amesburyt kui ka Salisburyt.

Briti politsei teatas kolmapäeval, et Dawn Sturgess ja Charlie Rowley haigestusid laupäeval Amesbury külas üliraskelt närvimürgi Novitšok tõttu, mida kasutati märtsis ka endise Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia vastu.

Amesbury asub Salisbury lähedal, kus Skripalide lugu alguse sai. Eile teatas Briti politsei, et Sturgess suri haiglas.

Novitšok on Nõukogude Liidus sõjaliseks otstarbeks väljatöötatud närvimürk. Briti valitsuse teatel viitavad kõik märgid Moskva seotusele 4. märtsi mürgitamisjuhtumiga Salisburys ning Vene valitsus on keeldunud selgitamast, kuidas sai võimalikuks Novitšoki kasutamine Suurbritannias.

Venemaa on eitanud seotust Skripalide mürgitamisega, mis põhjustas Moskva ja lääneriikide suhetes diplomaatilise kriisi, viies diplomaatide vastastikuse väljasaatmiseni.

Praeguseks on Sergei ja Julia Skripal tervenenud ja haiglast lahkunud, kuid nende pikaajaline terviseprognoos on teadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles