Bin Ladeni publitsist läks eluks ajaks trellide taha

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantanamo tribunalis peetud protsessil mõisteti eluks ajaks vangi Osama bin Ladeni endine propagandist, kes tabati juba aastal 2001.
Guantanamo tribunalis peetud protsessil mõisteti eluks ajaks vangi Osama bin Ladeni endine propagandist, kes tabati juba aastal 2001. Foto: AP / Scanpix

USA sõjaväetribunal määras eluaegse vabadusekaotuse Osama bin Ladeni meediasekretärile, kelle käe all valmisid muu hulgas islamiterroristide propagandavideod.

 

Ali Hamza al Bahlul mõisteti süüdi konspiratsioonis Al-Qaeda terroriorganisatsiooniga, mõrvade agiteerimises ja terrorismile materiaalse toe andmises, vahendas Reuters.

Bahlul oli üldse teine mees, kes Guantanamo Bay mereväebaasi tribunalis süüdi mõisteti. Eile lõppenud protsess kestis terve nädal, kuid süüdistatav keeldus ise ja keelas ka riigi määratud kaitsjal sellel aktiivselt osalemast.

Kohtualune loobus vaikimisest alles otsuse ettelugemisel, kui ta kandis ette ülistuskõne Osama bin Ladenile, milles ta muu hulgas ennustas, et tema enda süüdimõistmine tugevdab Al-Qaeda võitlust USA vastu.

Ta lehvitas saalis ka paberlennukiga ning luges vandemeestele ette poeemi 11. septembri rünnakute kiituseks, märkis üks protsessiga seotud ohvitser. Teda ennast terrorirünnakutes osalemises ei süüdistatud.

FBI ülekuulajad tunnistasid kohtus, et Bahlul koostas videotestamendid kahele neis rünnakutes surma läinud lennukikaaperdajale ning kiitles ka Al-Qaeda ridadesse uute suitsiidipommitajate leidmiseks kahetunnise reklaami valmistamisega.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles