Presidendi lahkumine vallandas Jeemenis rõõmupeo

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeldav rahvamass Jeemeni pealinnas Sanaas.
Juubeldav rahvamass Jeemeni pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

Tuhanded Jeemeni elanikud tähistavad pealinnas Sanaas president Ali Abdullah Saleh´ lahkumist riigist.

Meeleavaldajad on nõudnud vaeseima araabia riigi presidendi tagasiastumist alates jaanuarist. 1978. aastast võimul olnud Saleh pole vaatamata lubadustele presidendiametist siiski loobunud, vahendas BBC.

Eile suundus reedeses raketirünnakus viga saanud Saleh aga ravile naaberriiki Saudi Araabiasse ning tema äraolekul täidab riigipea kohuseid asepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Sanaa tänavatele kogunes täna tuhandeid juubeldavaid inimesi, kelle seas annavad tooni eelkõige tudengid, kes lubavad takistada Saleh´ naasmist kodumaale.

Meeleavalajad on lubanud tänavatelt enne mitte lahkuda, kui Saleh on kukutatud. Kokkupõrgetes julgeolekujõududega on alates jaanuarist surma saanud surma sadu meeleavaldajaid.

Samal ajal jätkub aga võitlus Lõuna-Sanaas ja riigi lõunaosas asuvas Taizis ning vaatlejad on hoitanud riigis puhkeda võiva kodusõja eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles