Politsei kontrollib Helsingi pommileidude võimalikku seost terrorismiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud ametiautos
Soome politseinikud ametiautos Foto: Soome politseiamet

Helsingi politsei praeguste oletuste järgi ei ole Helsingi hiljutised pommileiud seotud rahvusvahelise terrorismiga.

Pasila linnaosast leiti eelmisel reedel omavalmistatud lõhkekeha, Tapaninvainios visati ööl vastu laupäeva bensiinijaama süütepudel, vahendas MTV3.

Islamistlik rühmitus on kiitnud intsidente oma netileheküljel. Komissar Markku Stenberg ei oska avaldusi praegu kommenteerida, kuna politseil pole teavet intsidentidega seotud inimeste ega grupeeringute kohta.

Helsingi politsei uurib juhtunut koos kaitsepolitseiga, kuid viimane on uurimise edenemise osas kidakeelne.

Pealinna politseinikud püüavad välja uurida, kas internetis olev sõnum ja kaks lõhkeainetega seotud intsidenti on omavahel seotud.

«Juhtunu uurimise eest vastutab Helsingi politsei ja nemad selgitavadki neid kahte juhtumit. Supo roll on osutada vajadusel abi siis, kui kerkivad esile võimalikud seosed terrorismiga,» ütle kaitsepolitsei pressiülem Liinu Lehto-Seljavaara.

Lehto-Seljavaara sõnul pole vaja spekuleerida, vaid oodata ära kindlad faktid. «Võib olla, et äärmusliikumiste toetajad soovivad avalikkuse tähelepanu. Seetõttu tuleb enne asjaolud välja selgitada ja alles siis langetada otsuseid.»

Ülemaailmse džihaadi toetajana esinev rühmitus väljendab oma sõnumites lootust, et Helsingi juhtumid lõhkeainetega jätkuvad. Supo kommunikatsioonijuhi sõnul võib sarnaseid Soome-suunalisi ähvardusi tulla ka edaspidi.

Araabiakeelsetele sõnumitele on kirjutanud alla Abu Sulaiman al-Nasser. Sama nimi oli all ka üleskutsel, kus ärgitati ründama Soome väekontingenti Afganistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles