Udmurtia plahvatusteseeria tekitas elamutele miljardi rubla suuruse kogukahju

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju sõjaväeosa laskemoonalaos Udmurtias.
Tulekahju sõjaväeosa laskemoonalaos Udmurtias. Foto: SCANPIX

Udmurtia laskemoonalaos aset leidnud ligi kolmepäevane plahvatusteseeria, mis jättis ajutiselt tööta 600 inimest, põhjustas piirkonna elamutele miljardi rublani (24,8 miljonit eurot) ulatuva kogukahju.

Udmurtia ehitusministri Sergei Šikalovi sõnul sai piirkonna asulates kannatada 2862 maja, vahendas Interfax. Põhiliselt on vaja vahetada välja purunenud aknaklaasid, kuid mõned majad tuleb  täielikult lammutada, selgitas minister.

Kulud ei hõlma sotsiaalsete ja kommertsobjektide ega ka mitte 27 sõjaväeosa territooriumil asuva hoone taastamist, vahendas RIA Novosti.

Iževski lähistel Pugatševo asulas asuva sõjaväeosa laskemoonalaos puhkes tulekahju 2. juunil. Sellele järgnes plahvatuste seeria, mis vaibus täielikult alles 4. juunil.

Rohkemal või vähemal määral vajas arstiabi ligi 90 inimest, lisaks ütles kahel eakal inimesel stressi tõttu süda üles. Ümberkaudsetest asulatest evakueeriti 30 000 inimest.

Sõjaväeosa tehnilise tsooni taastamine võtab aega vähemalt aasta, rääkis eriolukordade ministeeriumi eriti riskantsete operatsioonide keskuse Lider juht Nikolai Vdovin. «Vaadake, millised kompensatsioonid on töölistele taolistel juhtudel ette nähtud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles