Briti kaitseminister süüdistas Venemaad mürgisurmas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad Salisbury keemiarünnaku sündmuskohal.
Uurijad Salisbury keemiarünnaku sündmuskohal. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Briti kaitseminister Gavin Williamson süüdistas esmaspäeval Venemaad närvimürgiga Novitšok kokku puutunud kolme lapse ema surmas.

44-aastane Dawn Sturgess suri pühapäeval kokkupuute tõttu sama toksiiniga, mis märtsis Salisburys peaaegu tappis endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia.

Sturgess ja tema elukaaslane 45-aastane Charlie Rowley haigestusid nädal tagasi Salisbury lähedal Amesburys.

Briti politsei hinnangul võisid nad kokku puutuda närvimürki sisaldanud esemega, mida nüüd otsitakse.

«Lihtne reaalsus on see, et Venemaa on sooritanud rünnaku Suurbritannia territooriumil, milles on surma saanud Briti kodanik,» ütles Williamson esmaspäeval parlamendis. «See on midagi, milles ma arvan, et maailm ühineb meiega hukkamõistus.»

Kreml teatas esmaspäeval, et oleks absurd väita Venemaa seotust Sturgessi surmaga.

Rowley viibib endiselt kriitilises seisundis Salisbury haiglas.

Briti terroritõrjepolitsei juht Neil Basu ütles ajakirjanikele, et Sturgessi surm «on ainult tugevdanud meie otsustavust tuvastada ja tuua õigusemõistmise ette isik või isikud, kes kannavad vastutust selle eest, mida ma saan nimetada vaid pööraseks, hoolimatuks ja barbaarseks teoks».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles