Suurbritannia uueks välisministriks saab Jeremy Hunt (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britain's Secretary of State for Health and Social Care Jeremy Hunt arrives at the BBC in central London, Britain, July 9, 2018. REUTERS/Simon Dawson
Britain's Secretary of State for Health and Social Care Jeremy Hunt arrives at the BBC in central London, Britain, July 9, 2018. REUTERS/Simon Dawson Foto: simon dawson / REUTERS

Pärast Boris Johnsoni ametist tagasi astumist saab Suurbritannia välisministriks senine tervishoiuminister Jeremy Hunt.

Senine välisminister Boris Johnson astus ametist tagasi, protesteerides valitsuse Brexiti-strateegia vastu.

«Kuningannal oli hea meel kinnitada parlamendisaadik Jeremy Hunti nimetamine välisministriks,» ütles Downing Street avalduses.

Uueks tervishoiuministriks saab senine kultuuri-, meedia- ja spordiminister Matt Hancock, kelle asemele asub Jeremy Wright.

Lisaks Johnsonile astus varem tagasi ka Briti Brexiti minister David Davis, kes on ühtlasi pealäbirääkija lahkumiskõnelustel ELiga.

May toetajad muretsevad, et valitsusest võib lahkuda rohkem ministreid ja Brexiti-meelsed seadusandjad peaministri konservatiivsest parteist võivad algatada valitsusjuhi umbusaldamise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles