Chişinăus plahvatanud autopomm nõudis tenniseföderatsiooni juhi elu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova julgeolekuametnikud uurivad purunenud autosid Chişinăus.
Moldova julgeolekuametnikud uurivad purunenud autosid Chişinăus. Foto: SCANPIX

Moldova pealinnas Chişinăus lendas täna õhku Vene registrimärgiga Lada, õnnetus nõudis ühe inimelu.

Plahvatuse hetkel viibis Lada lähistel Moldova Tenniseföderatsiooni president Igor Tsurkan, kes suri saadud vigastuste tõttu haiglas, vahendas RIA Novosti.

Tenniseföderatsiooni asepresident Marina Tauber rääkis ajakirjanikele, et arstid tegid kõik endast oleneva, kuid Tsurkani elu päästa ei õnnestunud.

Plahvatus leidis aset vahetult pärast keskpäeva Sergei Lazo tänaval ühel parkimisplatsil. Sündmuspaigast kaugele ei jää ka näiteks presidendi residents ja valitsuse hoone.

Lada põles maani maha juba enne tuletõrjujate saabumist. Lisaks said kannatada kaks Mercedest, neist üks kuulus Tsurkanile.

Tenniseföderatsiooni ametnike oletusel võis tegemist olla rünnakuga Tsurkani vastu.
Tauberi sõnul on imelik, et Lada oli pargitud föderatsiooni hoone vahetusse lähedusse, kuigi see ei kuulunud ühelegi nende ametnikule. Lada seisis parklas juba eile.

Tauberi sõnul lendas Lada õhku siis, kui Tsurkan väljus samas juures oma autost. Naise oletusel võib veretöö motiiviks olla Tsurkani professionaalne või ka poliitiline tegevus.

Siseministeeriumi pressiülem Kirill Motspan rõhutas, et uurimine käib ja seetõttu pole vaja teha ennatlikke järeldusi.

Esialgsete andmete järgi plahvatas gaasiballoon.

Tsurkan oli ärimees, lisaks sellele juhtis ta Chişinău linnapeaks kandideerinud Mihai Godea valimiskampaaniat. Godea kogus 5. juunil aset leidnud valimistel vähem kui ühe protsendi häältest.

Tauber on kursis, et Tsurkanile avaldati survet ja et ta oli saanud ähvardava sisuga telefonikõnesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles