Rootsi politsei trahvis kiirust ületanud jalgratturit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur
Jalgrattur Foto: SCANPIX

Kesk-Rootsis Trånasis trahvis politseinik 17-aastast jalgratturit, kes sõitis asulas kiirusega 58 km/h ja ületas seega kiirust, vahendas ajaleht Tranås Tidning.

Rootsi ametnike kinnitusel on vahejuhtum äärmiselt haruldane. «Ma pole mitte kunagi kuulnud, et jalgratturit oleks trahvitud kiiruse ületamise pärast,» ütles transpordiameti juhilubade osakonnas töötav Anna Berggren.

Politsei on trahvinud jalgrattureid varem näiteks kõnniteel sõitmise pärast, mis on ratturite tüüpiline seadusrikkumine.

Lõuna-Rootsis Göteborgis tehti umbes kolm aastat tagasi politseioperatsioon, mille käigus trahviti jalakäijate seas ohtlikult liigelnud jalgrattureid.

Näiteks Göteborgis kirjutavad politseinikud jalgratturitele aastas kokku sadakond liiklustrahvi. Ajalehe Göteborgs Posten andmetel rikuvad enim seadusi täiskasvanud mehed. «Enamik neist on hea haridusega ja nad sõidavad rattaga iga päev. Suurem osa teab, et rikub seadusi ja suhtub seetõttu trahvi rahulikult,» rääkis üks politseinik ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles