Trudeau Lätis: Kanada juhib kohalikku NATO pataljoni veel neli aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Justin Trudeau ja Läti peaminister Māris Kučinskis.
Kanada peaminister Justin Trudeau ja Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Kanada jääb Lätis asuvat NATO liitlasvägede pataljoni juhtima veel neli aastat, ütles peaminister Justin Trudeau täna Riias.

Kanada on 2017. aasta esimeses pooles Lätis tegevust alustanud NATO pataljoni raamriik ning seniste plaanide kohaselt kavatses Ottawa lahingugruppi juhtida 2019. aasta lõpuni. Täna teatati tähtaja pikendamisest 2023. aastani.

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles ühisel pressikonverentsil Kanada kolleegiga, et see on Lätile riigi 100. aastapäevaks suurepärane kingitus.

Kanada juhitavasse pataljoni kuulub üle tuhande sõjaväelase Albaaniast, Itaaliast, Poolast, Kanadast, Sloveeniast, Hispaaniast ja Slovakkiast.

NATO paigutas 2016. aasta Varssavi tippkohtumise otsuste alusel 2017. aastal Eestisse, Lätti, Leetu ja Poola umbes tuhandemehelised mitmerahvuselised pataljonid. Eestis on pataljoni juhtriik Suurbritannia, Lätis Kanada, Leedus Saksamaa ja Poolas USA.

Peaministrite kohtumise peateemaks on edasine koostöö rõhuasetusega majandusel. Arutusel on ka ettevalmistused eelseisvaks NATO Brüsseli tippkohtumiseks ning Euroopa Liidu ja Kanada suhted.

Trudeau kohtub ka Läti presidendi Raimonds Vējonisega ning külastab Lätis NATO lahingugrupi koosseisus teenivaid Kanada sõdureid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles