Kohtunik keelustas Trumpi plaani lapsi pikaajaliselt kinni pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste eraldamise vastased meeleavaldajad Los Angelesis.


 / AFP PHOTO / Mark RALSTON
Laste eraldamise vastased meeleavaldajad Los Angelesis. / AFP PHOTO / Mark RALSTON Foto: Mark Ralston / AFP / Scanpix

USA föderaalkohtunik lükkas tagasi president Donald Trumpi administratsiooni plaani lubada ebaseaduslike immigrantide laste pikaajalist kinnipidamist.

Los Angelesi piirkonnakohtunik Dolly Gee lükkas tagasi ettepaneku muuta 1997. aasta seadust, mille kohaselt lapsi ei tohi pikaaegselt kinni pidada ning nimetas kava kahtlaseks ja väheveenvaks.

Valitsus esitas vastavasisulise ettepaneku eelmisel kuul pärast avalikku meelepaha, mis puhkes USA-Mehhiko piiril illegaalsete immigrantide laste eraldamise tõttu.

Eelmisel kuul nõudis ka San Diego ringkonnakohtunik eraldatud laste peredega taasühendamist.

Eelmised valitsused vabastasid piiril tabatud illegaalsed immigrandid ja lubasid neid asüülitaotluste menetlemise ajaks vabalt Ühendriikidesse elama. Trump on lubanud selle poliitika lõpetada.

Justiitsministeeriumi kõneisik Devin O’Malley teatas, et administratsioon ei nõustu kohtu otsusega, kuid märkis, et otsus näib lubavat teatud praktikate jätkamist.

«Piiril tabatud vanemaid ei lasta vabadusse ja peavad valima, kas jäävad immigratsiooniprotsessi menetlemise ajaks lastega vahi alla või taotlevad laste eraldamist, et lapsed saaks anda järelvalve alla,» sõnas O’Malley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles