Saksa siseminister keelas Türgi rahvuslaste motojõugu tegevuse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motojõugu Osmanen Germania liikmed.
Motojõugu Osmanen Germania liikmed. Foto: twitter

Saksamaa keelas Türgi rahvuslaste motojõugu Osmanen Germania BC tegevuse, süüdistades rattureid seotuses vägivallakuritegudega. Ametnike sõnul võib jõugul olla sidemeid ka president Recep Tayyip Erdoğani valitsusega.

Saksa siseminister Horst Seehofer kuulutas ebaseaduslikuks mootorrattajõugu Osmanen Germania BC, keelates nii nende igasuguse tegevuse.

«Klubi kujutab tõsist ohtu nii kaitse all viibivatele üksikisikutele kui üldusele laiemalt,» teatas ministeerium avalduses.

Varem korraldas politsei reide Osmanen Germania harukontorites Rheinland-Pfalzi, Baden Württembergi, Baieri ja Hesse liidumaades. Võimude hinnangul on jõugul üle Saksamaa ligi 300 liiget.

Seehoferi sõnul on klubi 16 haru puudutav keeld osa riigi organiseeritud kuritegevuse vastasest tegevusest.

Alates 2015. aastal asutamisest on Osmanen Germania saanud üheks kõige kiiremini kasvavaks jõuguks Saksamaal. Kaheksa jõugu liiget on olnud alates märtsist Stuttgartis kohtu all süüdistatuna mõrvas, väljapressimises, uimastismugeldamises ja prostitutsioonile sundimises.

Arvatakse, et jõugul on ka lähedased sidemed Türgi valitsuspartei AKP-ga ning nad on levitanud Saksamaal Türgi natsionalistlikke ja paremäärmuslikke vaateid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles