Läti loob õhudessantrühma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhudessantväelased.
Õhudessantväelased. Foto: SCANPIX

Läti kaitseväkke luuakse õhudessantväe rühm, tegemist on esimese sammuga lõunanaabrite oma õhudessantväe loomisel.

Läti kaitseväe juhataja Juris Maklakovs kinnitas õhudessantväe rühma moodustamist, mille üheks ülesandeks on kõigi kaitseväelaste  koolitamine langevarjuhüpetes, kirjutab Läti venekeelne ajaleht Telegraf.

«Otsustasime koondada kõik instruktorid ühte kohta,» ütles Läti kaitseväe juhataja. Tema kinnitusel viisid sellise otsuseni langevarjutreeningute ajal toimunud õnnetused, millest osa lõppes ka kaitseväelaste surmaga.

Läti kaitseministri Vinets Veldre väitel on tegu esimese sammuga oma õhudessantväe loomisel, kuid praeguses majanduslikus olukorras oleks otstarbekas raha suunata teistesse harudesse.

«Praegustes oludes pole otstarbekas luua eraldi õhudessantväge,» ütles kaitseminister.

Juri Maklakovist sai lõunanaabrite kaitseväe ülem kaks aastat tagasi, kui ta eelkäija Gaidis Andrejs Zeibots esitas Läti president Vaira Vike-Freibergale lahkumisavalduse, mille president ka rahuldas. Kaitseväe ülema tagasiastumise tingis õnnetus, kus õhudessantõppustel sai surma kaks kaitseväelast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles