Barnier: 80 protsenti Brexiti-leppest on valmis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi pealäbirääkija Brexiti-kõnelustel Michel Barnier mõttekoja Council of Foreign Relations üritusel New Yorgis.
ELi pealäbirääkija Brexiti-kõnelustel Michel Barnier mõttekoja Council of Foreign Relations üritusel New Yorgis. Foto: DON EMMERT / AFP / Scanpix

Euroopa Liidu pealäbirääkija Brexiti-kõnelustel Michel Barnier' sõnul on Brexiti-leppest 80 protsendi ulatuses saavutatud üksmeel.

New Yorgis viibiv Barnier ütles, et ta ootab konstruktiivseid kõnelusi Ühendkuningriigiga pärast seda, kui ülehomme avaldatakse Brexiti-leppe põhipunkte sisaldav nn valge paber.

«Pärast 12 kuud kõnelusi oleme saavutanud üksmeele 80 protsendis läbirääkimisteemades,» lausus Barnier, lisades, et tema sooviks on jõuda kokkuleppele ülejäänud 20 protsendi osas oktoobriks või novembriks.

Ta andis ka mõista, et kuigi terve rida vastuolusid vajab lahendamist, pole väljakutsed sugugi ületamatud.

Barnier tervitas ühtlasi Ühendkuningriigi valmisolekut arutleda tulevaste suhete üle ja rõõmustas, et Theresa May valitsus soovib siiski vältida piirikontrolli kehtestamist Iirimaa ja Põhja-Iirimaa vahel.

Mitme ministri lahkumist Briti valitsusest Barnier kommenteerida ei soovinud.

«Euroopa Liidu läbirääkijana pean ma kõnelusi ainult Briti valitsusega, nii et meie järgmised kõnelused on tuleval esmaspäeval selle Briti delegatsiooniga, kelle May paika seab.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles