Türgi prokuratuur peab Vene kodanike mürgitamist tahtlikuks tapmiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: SCANPIX

Türgi prokuratuuri hinnangul on Vene turistide mürgitamine ebakvaliteetse alkoholiga ettekavatsetud tapmine.

Türgi Moskva saatkonna kultuuri- ja turisminõunik Celal Kilic rääkis, et jutt ei käi mürgitamisest riknenud produktidega hooletuse tõttu ja südametunnistuse puudumisest, vahendas lenta.ru.

«See, kes lisas piiritusejooki metanooli, teadis, et ta paneb vedelikku mürke ja et see võib tappa inimesi,» märkis ta.

Kilic selgitas, et Türgi mitme meediaväljaande väide, nagu oleks solkalkoholi oletatav valmistaja lastud kuriteo koosseisu puudumise tõttu vabaks, ei vasta tõele.

Tegelikkuses viibib see inimene vabaduses, kuid ta on andnud allkirja ega tohi kodukohast lahkuda, lisas kultuurinõunik.

Ligi 70-liikmeline Vene turismigrupp viibis 27. mail Bodrumis ühel jahtlaeval korraldatud õhtusöögil. Järgmise kahe päeva jooksul pöördus mürgitustunnuste tõttu haiglatesse 20 inimest.
Viimaste andmete järgi on solkalkoholi joomise tõttu surnud kolm naist ja üks mees.

Uurimine tegi kindlaks, et laeval pakuti Põhja-Küprosel valmistatud viskit, mis sisaldas metanooli. Politseinikud pidasid seoses juhtumi uurimisega kinni 22 inimest, lisaks võeti ära 7000 pudelit surrogaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles