Zubkov ei luba omavalitsuste juhte metsapõlengute ajal puhkusele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegid ja suits taigas Bogutšanõ küla lähistel, mis jääb 560 km Krasnojarskist kirdesse.
Leegid ja suits taigas Bogutšanõ küla lähistel, mis jääb 560 km Krasnojarskist kirdesse. Foto: SCANPIX

Venemaa asepeaministri Viktor Zubkovi sõnul ei tohi nende omavalitsuste juhid, kus olukord metsatulekahjudega on muutunud ohtlikuks, puhkusele minna.

«Praegu on selline periood ja milline saab olla puhkus, kui asunduste ja omavalitsuste territooriumidel põleb mets või mingid muud objektid,» ütles ta RIA Novosti vahendusel.

Asepeaministri sõnul on olukord muutunud ohtlikuks Tveri ja Arhangelski oblastites.

Vene metsaameti peadirektor Viktor Masljakov rääkis Interfaxile, et erakorraline olukord tuleb kehtestada Krasnojarski krais ja Irkutski oblastis. «See on seotud asjaoluga, et tulekahjud pärinevad regioonide piiridelt. Me kardame, et need protsessid muutusid juhitamatuks.»

Eriolukordade ministeeriumi järelevalveosakonna direktor Juri Deševõhh rääkis, et olukord metsapõlengutega on praegu hullem, kui oli see mullu samal ajal.

Ministeeriumi kogulehekülje andmetel põles 8. juuni hommikuse seisuga Venemaal 45 000 hektarit metsa. Täna ütles Deševõhh, et aktiivne põlenguala ulatub 350 000 hektarini.

Tema selgituse järgi läheb kahjutuli lahti raskesti ligipääsetavates kohtades ja seega saab tuld kustutada üksnes lennukite-kopterite abil.

Eelmisel suvel põles Venemaal kõige kriitilisemal ajal 800 000 hektarit metsa. Hukkus umbes 50 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles