«Lendkaru» tappis Kanadas kaks inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baribal(Ursus americanus)
Baribal(Ursus americanus) Foto: SCANPIX

Kanadas leidis aset ebatavaline liiklusõnnetus, milles ühele autole otsa jooksnud baribal (Ursus americanus) sai masinalt tugeva löögi, mille tagajärjel ta teise auto aknast sisse lendas.

Teises autos olnud kaks inimest hukkusid esiklaasist sisse lennanud 200-kilogrammise karu tõttu, edastab globalpost.com.

Karu lendas sisse maastikumasinast, mis liikus esimesele autole vastassuunas.

Õnnetus leidis aset selle nädala esmaspäeva öösel Kanada pealinnast Ottawast 40 kilomeetri kaugusel asuval maanteel.

Õnnetus sai alguse, kui esimene auto karule otsa sõitis. Löök oli nii tugev, et karu lendas teise auto esiaknast sisse ja tagaaknast välja.

«Lendkaru» tappis nii maastikumasina roolis olnud 25-aastase naise kui ka tagaistmel olnud 40-aastase mehe. Noore naise elukaaslane, kes istus tema kõrval, pääses vaid kergete vigastustega.

Esimeses autos olnud karuga kokkupõrke tagajärjel vigastada ei saanud.

Läbi auto lennanud karu kukkus maanteele ja hukkus.

Politsei kinnitusel sõitis esimene masin, mis oli Pontiac Sunfire, madalamal kui teine auto, mis oli SUV. Oletataks, et karu hakkas «lendama» selle tõttu, Pontiac on väga aerodünaamiline.

«Selliseid juhtumeid ei tule just sageli ette. Sagedamini põrkavad autod kokku põtrade, mitte karudega. See on üliharuldane, et karu tapab maanteel silmapilkselt kaks inimest,» lausus politsei esindaja Martin Fournel.

Jahimeeste sõnul on karudel paaritumishooaeg ning isased lahkuvad tihtipeale oma territooriumilt emaseid otsima. Autojuhid peaksid selle tõttu maanteedel ettevaatlikumad olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles