Kreeka süüdistab Vene diplomaate sisejulgeoleku ohustamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipud lehvimas nende saatkonna ees Venemaal Moskvas.
Kreeka lipud lehvimas nende saatkonna ees Venemaal Moskvas. Foto: Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Kreeka otsustas riigist välja saata kaks Vene diplomaati ning keelas kahel riiki tulla, süüdistades neid riigi siseasjadesse sekkumises ja riikliku julgeoleku ohustamises, avaldas Kreeka päevaleht Kathimerini.

Postimehe Kreeka kaasautor Vassilis Nedos kirjutas täna Kathimerinis, et Ateena süüdistab Vene diplomaate püüdlustes koguda ja levitada informatsiooni ning osta ära riigiametnikke.  Riigist välja saadetavate diplomaatide seas on saatkonna ametnik Viktor Jakovlev, lisas leht.

Kõrgete diplomaatilised allikad märkisid, et otsus järgnes Vene diplomaatide pingutustele laiendada Kreekas Vene mõju. Muu hulgas seonduvad pingutused Keiserliku Õigeusu Palestiina Seltsi ja kohalike omavalitsuste tööga. Allikad tõid esile ka Venemaa katse sekkuda Kreeka ja Makedoonia nimevaidlusesse viisil, mis negatiivselt mõjutas Kreeka rolli Balkanil.

Allikad ütlesid, et Kreeka tahab jätkata koostööd Venemaaga ja arendada sõbrasuhteid rahvaste vahel, kuid see peab toimuma vastastikku iseseisvust ja sõltumatust austades.

Moskva teatas, et vastab Ateena otsusele samaga ja saadab omakorda välja kaks Kreeka diplomaati. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles