Medvedev: Venemaa võib liituda WTOga enne aasta lõppu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: ELi president Herman van Rompuy, Venemaa riigipea Dmitri medvedev ja Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso täna Nižni Novgorodis.
Vasakult: ELi president Herman van Rompuy, Venemaa riigipea Dmitri medvedev ja Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso täna Nižni Novgorodis. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev rääkis Nižni Novgorodis Euroopa Liidu ja Venemaa kohtumisele järgnenud pressikonverentsil, et loodetavasti saab suurriik Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmeks enne aasta lõppu.

Meie šansid on väga kõrged, lisas ta Russkaja Služba Novostei vahendusel.

«Ma kutsusin meie partnereid Euroopa Liidus üles lõpetama neid läbirääkimisi sõna tõsises mõttes ühe kuuga.» rääkis Vene riigipea.

Sellisel juhul saaks enne aasta lõppu alustada Venemaa WTOga liitumist puudutavate dokumentide allkirjastamise protseduuriga.

Venemaa on suurim väljaspool WTOd olev majandus. Suurriik on püüdnud saada organisatsiooni liikmeks 1993. aasta juunist saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles