Moskva politsei otsib polkovniku mõrvarit fotoroboti pildi abil

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva siseasjadeosakonna auto Juri Budanovi surnukeha juures.
Moskva siseasjadeosakonna auto Juri Budanovi surnukeha juures. Foto: SCANPIX

Moskva politseinikele jagati kätte fotoroboti pilt polkovnik Juri Budanovi võimalikust tapjast, kelle otsingud on pooleli.

Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin rääkis Interfaxile, et pildi aluseks on valvekaameratest saadud videolindid.

Ta märkis, et uurijad andsid kõik selle mehe kohta käivad andmed politseinikele, «kes asusid kahtlustatava otsingutele».

Korrakaitsejõudude allikas rääkis Interfaxile, et Dovatori tänavalt maja nr 1 juurest leiti valge sõiduauto Mitsubishi Lancer, millega arvatavad kurjategijad mõrvapaigalt põgenesid. Masin oli osaliselt põlenud.

Uurimiskomitee koduleheküljel oleva teatel võisid veretöö taga olla provokatiivsed eesmärgid. Etniliste grupeeringute seotusest mõrvaga pole praegu mingit teavet.

Kaitseministeeriumi juures oleva ühiskondliku nõukogu presiidiumi liige Igor Korotšenko ütles aga RIA Novostile, et tema arvates eksisteerib tapmises «tšetšeeni jälg».

Budanovi ohvri Elza Kungajeva isa Visa Kungajev ütles uudisteportaalile Life News, et tema pole tapmisega seotud. «Kahju, et ta niiviisi tapeti. Mina oleksin pidanud ta tapma.»

Butanovit tulistati täna Moskvas Komsomolski prospektil, mil ta väljus notaribüroost koos abikaasa Svetlanaga. Naine viga ei saanud, kuid vajas abi saadud šoki tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles