USA tapjadrooni andmed lekitati internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon MQ-9A Reaper.
USA droon MQ-9A Reaper. Foto: Lt. Col. Leslie Pratt / AP/Scanpix

Ühel häkkeril õnnestus tungida Ühendriikide õhujõudude kapteni arvutisse ja varastada tundlikke andmeid USA sõjaväe droonide kohta, vahendab CNN.

Kuigi tegu ei olnud salastatud dokumentidega, kuulus varastatud andmete hulka näiteks eranimekiri õhujõudude liikmeist, kes töötavad MQ-9A Reaper tüüpi droonidega, millel on luure- ja ründevõimekus.

Droone kasutatakse üle maailma luureks ja sihtmärkide ründamiseks.

Lekke avastanud uuringufirma Recorded Future's Insikt Groupi teatel on USA ametivõimud juhtunut uurima asunud ning tõenäoliselt pärineb häkker Lõuna-Ameerikast.

«FBI (Ühendriikide Föderaalne Juurdlusbüroo) ei lükka ümber ega kinnita juurdluseid,» ütles FBI esindaja Lauren Hagee. Ühendriikide õhuvägedelt CNNil kommentaari saada ei õnnestunud. 

Häkker üritas droonide kohta käivat infot uuringufirma teatel ka pimeveebis edasi müüa. Ettevõtte kinnitas, et nende töötajatel õnnestus häkkeriga pimeveebis ühendusse astuda ja müügitingimusi arutada. Viimane olevat neile öelnud, et naudib vabal ajal - kui ta oma järgmist ohvrit ei jahi - droonivideote vaatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles