Jaapani medõde mürgitas surnuks 20 patsienti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oguchi haigla Jaapanis.
Oguchi haigla Jaapanis. Foto: Kyodo / Reuters / Scanpix

Jaapanis vahistati 31-aastane medõde Ayumi Kuboki, keda kahtlustakse 20 patsiendi surnuksmürgitamises, kirjutab Daily Mail.

Väidetavalt mürgitas Kuboki vanemaealisi patsiente lisades nende tilgutivedeliku hulka antiseptilist lahust. 

Naine ütles politseile, et tahtis patsientide surma kiirendada, et lähedastele peaks kurvast uudisest teada andma järgmises vahetuse õde.

Oguchi haiglas on kombeks, et patsiendi surmast annab lähedastele teada medõde. Kuna Kubokile ei meeldinud seda teha, mürgitas ta enne oma vahetuse lõppu raskes seisundis patsiente, et nad sureksid mõne teise õe töövahetuse ajal.

Politsei alustas uurimist, kui 2016. aasta septembris suri haiglas 88-aastane Nobuo Yamaki. Üks haiglatöötaja märkas, et patsiendi tilgutikotis on mullikesed, mis viitab sellele, et kotiga on midagi valesti.

Lahkamise käigus tuvastati Yamaki kehas kõrge antiseptilise lahuse kontsentratsioon ja surma põhjuseks märgiti mürgistus. Uurimise käigus leiti, et ainult Kuboki tööriietel on sama lahuse jälgi, mistõttu sai teamast peamine kahtlusalune.

Vahistamise käigus tunnistas medõde 20 patsiendi tapmist, kinnitades samas, et kõigi näol oli tegemist väga raskes seisundis haigetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles