Ajaleht: kolibakteripatsienti ravitakse Helsingi lastehaiglas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHEC-bakter
EHEC-bakter Foto: SCANPIX

Helsingi Lapinlahti lasteaias tuli ilmseks vähemalt üks kolibakterijuhtum, ajalehe Helsingin Sanomat andmetel ravitakse tõbist lastehaiglas.

Laste nakkushaiguste eriarst Eeva Salo kinnitas ajalehele, lastehaiglas on ravil üks EHEC-kolibakteri põhjustatud nakkushaiguse saanud laps. Ta ei kinnitanud, et tegemist on Lapinlahti lasteaia kasvandikuga.

«Tal ei ole eriti häda midagi,» kirjeldas arst väikee patsiendi seisundit.

Nakkusjuhtum Lapinlahti lasteaias tuli avalikuks üleeile. Tervise ja heaoluameti nakkusarst Markku Kuusi kinnitas eile Iltalehtile, et suurima riskigrupi moodustavad mähkmeid kandvad väikelapsed.

«Loomulikult tekib oht, kui peab mähkmeid vahetama. Kui kõht on päris lahti, tuleb mähkmeid vahetada tihedamini ja riskantseid olukordi on rohkem,» selgitas Kuusi.

Helsingi epidemioloogi ja nakkusarsti Hannele Kotilaineni sõnul selguvad lasteaias võetud proovide tulemused uue nädala alguses. Siis saab ka teada, kas kolibakter jõudis seal levida või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles