Trump: ma saan Merkeliga väga hästi läbi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja USA president Donald Trump kohtusid täna NATO tippkohtumise raames.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja USA president Donald Trump kohtusid täna NATO tippkohtumise raames. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ütles täna, et saab Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga väga hästi läbi, vahendab uudisteportaal AFP.

«Me oleme pidamas suurepärast kohtumist. Me arutame sõjalisi kulutusi ja räägime kaubandusest,» lausus Trump. «Meil on väga, väga hea suhe,» lisas ta.

Merkel rõhutas, et Washington ja Berliin on kõigest hoolimata liitlased. «Me oleme head partnerid ja tahame jätkata koostööd ka tulevikus. Mul on hea meel selle võimaluse olla siin selleks arvamuste vahetuseks.»

«Tõepoolest, meil on võimalus arutada arenguid majanduses, rännet ning kaubandussuhete tulevikku,» lausus kantsler.

Trump nimetas veel täna hommikul Saksamaad Venemaa vangiks, sest gaasijuhtmelepe teeb väidetavalt Saksamaa sõltuvaks Venemaa energiast.

Samuti on ta Saksamaale ette heitnud liiga madalaid kaitsekulutusi.

«Saksamaa on rikas riik. Nad räägivad sellest, et saavad 2030. aastaks tillukese osa juurde panna. Tegelikult saaksid nad suurendada seda homme ilma, et see tekitaks neile mingeid probleeme. Ma arvan, et see ei ole USA suhtes õiglane,» ütles Trump.

Merkel tõrjus tippkohtumisele suundudes Trumpi gaasijuhet puututavat kriitikat ja tõdes, et Saksamaa on otsuste langetamisel iseseisev ja viib valikud ellu sõltumatult.

Madalaid kaitsekulusid kommenteerides ütles Merkel, et Saksamaa võlgneb NATO-le palju, aga tõdes, et Saksamaa on suuruselt teine NATO missioonidele sõdurite saatja ja annab enamiku oma kaitsevõimetest alliansi kasutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles