SlutWalki demonstratsioon meelitas Londonisse ligi 5000 naist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SlutWalk Londonis
SlutWalk Londonis Foto: SCANPIX

Londonis eile aset leidnud protestiliikumise SlutWalk demonstratsioon meelitas osalema ligikaudu 5000 naist, kuid rahvamassis oli ka üksikuid mehi.

Naised nõudsid õigust panna selga just nii palju või nii vähe riideid, kui nad tahavad ja seda ilma meeste seksuaalrünnakute ohvriks langemata, vahendas AFP.

Värvikireva rahvamassi hulgas Trafalgeri väljakul oli palju neid, kes kandsid igapäevast riietust. Kuid oli ka provokatiivselt rõivastatud naisi.

SlutWalk sai alguse jaanuaris Kanadast, kui Toronto politseiametnik soovitas naistudengitel riietuda sündsalt, et neist ei saaks vägistamise ohvreid.

Esimene omataoline demonstratsioon leidis aset aprillis Torontos. Pärast seda on marsse korraldatud mitmes riigis. Ka näiteks Helsingisse planeeritakse hilissuveks ettevõtmist, mis järgiks rahvusvahelisi eeskujusid.

Londoni marsil võis näda loosungeid «See on kleit, mitte jah», «Naised vägistamise vastu», «Ei tähendab ei». Ka oli loosung «Me kõik oleme toatüdrukud», mis oli selge viide IMFi ekspresidendi Dominique Strauss-Kahni hiljutisele skandaalile.

«Ohvrid ei ole süüdi, kui neid vägistatakse. Mõnede mehed arvavad, et nad omavad õigust naiste kehade üle,» rääkis 25-aastane üliõpilane Sofia Capel AFP-le. .

Õpiraskusega täiskasvanutega töötav 35-aastane Rachel Sullivan rääkis, et tal on õigus riietuda nii nagu ise tahab. «Meie jaoks Inglismaal on selline demonstratsioon ebaharilik, kuid politseiniku öeldu on liig mis liig.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles