Savisaar: Obama poliitika sarnaneb Keskerakonna omaga

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits.

USA uue presidendi Barack Obama lubatavad muutused on silmapaistvalt sarnased Keskerakonna püüdlustega Eesti poliitikas, leiab Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Ka meie leiame, et riiki ei tohi aina õhemaks lihvida, kirjutab Savisaar oma blogis.

Tema sõnul soovib nii Obama kui Keskerakond toetada läbi maksusüsteemi keskklassi, tagada oma kodanikele elementaarse tervisekaitse ja hea hariduse ning kasutada rahvusvahelistes suhetes pearelvana diplomaatiat, mitte toorest jõudu.

Eesti parempoolsete erakondade jaoks oli Obama võit Savisaare hinnangul kaotuseks.

«Vabariiklasest presidendi ajalukku kadumisega jääb ka Eesti valitsuskoalitsioon ilma peata.»

Siiani on Eesti valitsus Savisaare meelest just USA konservatiivide juhtnööride järgi käitunud.

Savisaar nentis, et peaminister Andrus Ansipil on kõik põhjused samastada end lahkuva George W. Bushiga. «Mõlemad mehed sepistasid endale läbi konflikti rekordilise avaliku arvamuse toetusnumbri, mis, tõsi küll, langes tõe selgudes kivina.»

Peale selle võib Savisaare väitel sarnasusi leida Bushi ja Ansipi majanduspoliitikas, kus on maksuvabastused kõige rikkamatele, ning vaeslapse rollis olevas haridus- ja tervishoiupoliitikas.

«Andrus Ansip on ikka lootnud, et vastandumise ja võõravihaga saab endale koguda eestlaste toetust, kes ilma argumente kuulmata tahaks rusikaga vehkida ja hüüda, et küll me neile venelastele näitasime! Aga kui muudaks paradigmat ja näeks meie kaaskodanikke mitte rahvuse pinnal killustatuna vaid ühtse tuleviku põhjal seotuna?» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles