Jordaania kuningat rünnati väidetavalt kividega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania kuningas Abdullah II laupäeval pealinnas Ammanis rahvale lehvitamas.
Jordaania kuningas Abdullah II laupäeval pealinnas Ammanis rahvale lehvitamas. Foto: SCANPIX

Jordaania julgeolekuametniku sõnul loopis hulk noorukeid täna riigi lõunaosa külastanud kuningas Abdullah II autokonvoid pudelite ja kividega. Teine valitsusametnik lükkas selle teate hiljem aga ümber, öeldes, et kuningas sai sooja vastuvõtu osaliseks.

Anonüümse julgeolekuallika teatel rünnati monarhi autokonvoid täna kaks korda Tafila linnas. Ametniku sõnul pääses kuningas vigastusteta, vahendas AP.

Valitsuse pressiesindaja Taher Edwan aga lükkas selle info ümber.

«See uudis on täiesti alusetu,» ütles ta. «Polnud absoluutselt mingit rünnakut tühjade pudelite ja kividega. Juhtus hoopis nii, et grupp noori jordaanlasi tungles tema konvoi juures, et temaga kätt suruda.»

Edwan lisas, et kui politsei noored eemale lükkas, oli palju tõuklemist.

Tema versiooni kinnitas AP-le ka Abdullah'ga koos olnud kuningakoja ametnik.

Abdullah sõitis Tafilasse üle vaatama taristuprojekte ja kuulama oma alamate nõudmisi.

Jordaania on teistes autoritaarsetes araabia maades sel aastal puhkenud vägivallalainest suuresti puutumata jäänud. Eile teatas Abdullah, et loobub õigusest ise valitsus ametisse nimetada ja lubab seda edaspidi teha rahval. Konkreetset ajakava, millal see toimub, ta ei teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles