Põhja-Osseetia pealinna raputas verine plahvatus

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuva Põhja-Osseetia pealinna raputas täna pärastlõunal võimas plahvatus, mille korraldas väidetavalt naissoost enesetapja.

 

Vladikavkazi keskturu juures lõhati uurijate sõnul ilmselt isevalmistatud pomm, mis purustas peatuses seisnud marsruuttakso, kust väljusid reisijad. Kohalike võimude teatel hukkus vähemalt kaheksa inimest ning vigastada sai veel mõnikümmend, vahendasid Reuters ja AFP.

Interfaxi teatas viimati viitega kohaliku operatiivstaabi andmetele, et surnuid on 11 ja haavatuid 19. Erinevaid andmeid on pakkunud ka prokuratuur ja siseministeerium. Põhja-Osseetia president Taimuraz Mamsurov teatas aga äsja, et surma sai üheksa javigastada umbes 40 inimest.

Informatsioon juhtunu kohta on vastuoluline ning muutub kiiresti. Kõigepealt arvati, et plahvatas gaasimahuti, hiljem aga hakati kahtlustama pommi, mis tõenäoliselt ei asunud mikrobussis.

Kohalike julgeolekuametnike erakorralise koosoleku järel teatati meedias, et lõhkeseadeldise käivitas ilmselt naissoost suitsiidipommitaja.  FSB julgeolekuteenistus alustas president Medvedevi korraldusel juhtunu uurimist terroriaktina.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles