Pakistanis määratakse küberterrorismi eest surmanuhtlus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari.
Pakistani president Asif Ali Zardari. Foto: AP / Scanpix

Pakistani president Asif Ali Zardari kirjutas täna alla seadusele, mille kohaselt karistatakse küberterrorismi surmanuhtlusega.


Elektrooniliste kuritegude ennetamise seadust saab valitsuse määruse kohaselt rakendada nende isikute puhul, kes panevad toime rahvusliku julgeoleku vastase kuriteo arvuti või mõne muu elektroonilise vahendi abil, vahendas Reuters Pakistani riikliku uudisteagentuuri APP teadet.

«Igaüht, kes paneb toime küberterrorkuriteo ja põhjustab sellega inimeste surma, peab karistama surmanuhtluse või eluaegse vanglakaristusega,» seisis uudisteagentuuri teates.

Seadus hakkab kehtima nii pakistanlastele, kui ka Pakistanis ja võõrsil elavatele välismaalastele.

Määruse järgi määratletakse küberterrorismi kui «teadlikku katset viia läbi terroriakt», milleks kasutatakse arvutivõrku või elektroonilist süsteemi. Selle kohaselt on terrotiakt ka igasuguse teabe levitamine ja paljundamine, mis puudutab riigi aatomirelvastust, kuid ka keemia- ja bioloogiarelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles