Lembergs: laimukampaaniat rahastab George Soros

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs
Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs Foto: SCANPIX

Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi sõnul on tema vastu alustatud laimukampaaniat, mida rahastab USA miljardär George Soros.

Roheliste ja Põllumeeste Liidu liider tõdes pühapäevaõhtuses intervjuus telekanalile LNT, et ametist lahkuva Läti presidendi Valdis Zatlersi tema vastu esitatud süüdistused ei vasta tõele, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Lembergsi sõnul Zatlers valetab, kui väidab, et seimisaadikud ja valitsuskabinet langetavad otsuseid, mis on tema huvides.

Lembergs juhtis tähelepanu, et Zatlers ei toonud oma sõnade kinnituseks ühtki näidet. Zatlers on Lembergsit nimetanud üheks riigi kolmest oligarhist, kuid mõjuka linnapea sõnul on tegemist laimukampaaniaga, mida rahastab Ungari päritolu Ühendriikide filantroop ja miljardär George Soros.

Lembergs nimetas Sorost rahvusvaheliseks oligarhiks ning tuletas meelde, et Zatlers kohtus oma USA-visiidi ajal ka Sorosega. Lembergsi sõnul toimus kohtumine Sorose New Yorgi korteris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles