Venemaa vaeb USA ettepanekuid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev külastamas Plessetski kosmodroomi.
Venemaa president Dmitri Medvedev külastamas Plessetski kosmodroomi. Foto: RIA Novosti / Reuters / ScanPix

Venemaa kavatseb uurida ameeriklaste ettepanekuid, mis puuduvad Euroopasse plaanitavat raketitõrjesüsteemi ja tuumarelvade vähendamist maailmas.

 

Washington läkitas oma ettepanekud, et leida võimalusi strateegilise relvastuse piiramise leppega (START) edasiminekuks ning üritada samal ajal hajutada ka Moskva muresid raketikilbi osas, mida USA plaanib peagi laiendada Ida-Euroopasse, vahendas Reuters.

«Me oleme need ettepanekud kätte saanud ja me uurime neid,» tsiteeris Interfax anonüümset allikat välisministeeriumist.

Venemaa valmidus pakkumisi kaaluda viitab sellele, et Moskva pole veel päriselt keeranud selga ameeriklastega läbirääkimiste pidamisele.

Samas teatas alles üleeile president Medvedev lühimaarakettide paigutamisest Poola piiri lähedale Kaliningradi oblastisse, et neutraliseerida USA raketikilbi väidetavat ohtu oma julgeolekule.

Venemaa tahab leida asendust ka juba eelmise aastakümne alguses sõlmitud tuumarelvade piiramise START-leppele, mis seadis ülempiiri kahe suurriigi tuumaarsenalidele. See lepe aegub aasta lõpus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles