Rootsi kurikuulsaim sarivägistaja sai pika vanglakaristuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niklas Eliasson (paremal) koos oma advokaadi Margareta Arvidssoniga kohtusaalis.
Niklas Eliasson (paremal) koos oma advokaadi Margareta Arvidssoniga kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Rootsi Örebro ringkonnakohus mõistis 24-aastase Niklas Eliassoni süüdi vägistamistes ja karistas teda 12-aastase vangistusega.

Lisaks peab riigi kurikuulsaimaks sarivägistajaks peetav mees maksma ohvritele hüvitist 80 000 eurot (732 000 Rootsi krooni). Ka peab ta maksma 50 000 SEKi ehk 5500 eurot ohvrite fondi, vahendas The Local.

Kokku kahtlustati teda 18 kuriteo punktis, kohtus leidis kinnitust 14.

Aftonbladeti andmetel käitus mees äärmiseks toorelt. Mitmel juhul saabus ta sündmuskohale jalgrattal, ründas naisi kiiresti ja jõuliselt.

Kohtupsühhiaatriline ekspertiis näitas, et Eliasson ei kannata mitte ühegi tõsise psüühilise häire all.

Politseinikud pidasid arvatava seksuaalkurjategija kinni eelmise aasta sügisel Örebros, kui mees varjas end ühes keldris asuvas tualettruumis. Tema tabamine oli suureks kergenduseks paljudele Örebro elanikele, kes olid linnas tegutseva jõhkra vägistaja pärast olnud hirmul mitu aastat.

Eliassoni kuritegude seeria sai alguse 2005. aastal, mil mees oli vaid 19-aastane ja kestis 2010. aastani. Tema seksuaalrünnaku ohvriks sai kokku 13 naist.

Mees tunnistas kuriteod üles, kuid ei suutnud seletada, miks ta naisi nii jõhkralt ründas.
Uurijatega aset leidnud küsitlustel tunnistas Eliasson, et plaanis tappa mitu inimest ja seejärel ka endalt elu võtta.

Oma sõnul hakkas ta inimesi jälitama 13-aastasena. Ta selgitas, et veetis nõnda aega ja alustas sellega varsti pärast vanemate lahutust. Eliassonil oli probleeme koolis ja tal oli raskusi ka sõprade leidmisega. Peamiselt istus nooruk arvuti taga, kus surfas pornolehekülgedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles