Rootsi kohus saatis nelja lapse ema tapnud palgamõrvari eluks ajaks vangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiautod
Rootsi politseiautod Foto: SCANPIX

Rootsis eelmise aasta juunis tapetud Soome päritolu nelja lapse ema kaotas elu palgamõrva tegutsemise tulemusel.

Södertörni ringkonnakohus mõistis eile veretöös süüdi 22-.aastase mehe ja karistas teda eluaegse vangistusega, vahendas Ilta-Sanomat.

Mõrtsukas lasi 37-aastase naise viimase koduuksel maha Haninges Stockholmi lähedal 24. juunil 2010. Veretöö ajal olid kodus ka naise 9-kuune poeg ja kolm tütart (4- kuni 12-aastased). Lastel on erinevad isad.

Kohus selgitas välja, et noorima lapse egiptlasest isa (31) oli maksnud naise tapmise eest 22-aastasele mehele raha.

Politseinike jaoks oli juhtunu uurimine alguses väga keeruline, kuna 22-aastasel kahtlustataval ja ohvril ei olnud mingeid silmnähtavaid seoseid.

Siis tehti aga kindlaks, et tulistaja on beebi isa tuttav.

Soomlanna ja tema noorima lapse isa tülitsesid lapse hooldusõiguse pärast. Oletatavasti tahtis mees vabaneda naisest selleks, et saada lapse ainuhooldamise õiguse omale ja taotleda selle toel Rootsis elamisluba.

Päev pärast arvatava tulistaja kinni pidamist ostis 31-aastane egiptlane lennupileti oma kodumaale ja teda pole siiani tabatud. Rootsi politsei ettepanekul on mees rahvusvaheliselt tagaotsitav.

Kohus polnud eluaegse vangistuse määramisel üksmeelne. Lõpuks langetasid otsuse kohtukaasistujad. Selline käitumine on Rootsi kohtupraktikas väga haruldane, kirjutas Aftonbladet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles