Saksamaa loodab jõuda Itaaliaga sisserände reeglites kokkuleppele sel kuul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Itaalia pealinna Rooma tänavatel.
Migrandid Itaalia pealinna Rooma tänavatel. Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS/Scanpix

Saksamaa loodab jõuda Itaaliaga sisserände kontrollimise ja piiramise ning asüülitaotlejate tagasivõtmise reeglites kokkuleppele veel sel kuul või hiljemalt augusti alguses, ütles siseminister Horst Seehofer.

Seehofer kohtus kolmapäeval oma Itaalia kolleegi Matteo Salviniga ning ütles, et nad leppisid kokku peatses uues kohtumises, et arutada asüülitaotlejate tagasivõtmise küsimust.

Saksa koalitsioonivalitsus jõudis eelmisel nädalal üksmeelele muudatuste tegemises sisserände reeglite uuendamises, mille elluviimine nõuab siiski ka läbirääkimisi teiste Euroopa Liidu riikidega.

Saksamaa soovib kiiresti välja saata kõik need riigis elavad isikud, kelle asüülitaotlus on tagasi lükatud, kes on taotlenud asüüli mõnes teises Euroopa riigis või keda on kriminaalkorras karistatud.

Itaalia siseminister Matteo Salvini ja tema Saksa kolleeg Horst Seehofer. 
Itaalia siseminister Matteo Salvini ja tema Saksa kolleeg Horst Seehofer. Foto: LISI NIESNER / REUTERS

Asüülitaotlejad, kes on registreerinud end varem mõnes teises Euroopa Liidu riigis, toimetataks viivitamatult tagasi riiki, mille kaudu nad blokki sisenesid. Peamiselt on nendeks riikideks Kreeka ja Itaalia.

Salvini sõnul on tal Seehoferiga ühiseid eesmärke – mõlemad soovivad vähendada ELi saabuvate ning mõlemasse riiki jäävate sisserändajate arvu.

Salvini rõhutas samas, et Itaalia ei nõustu ühegi kokkuleppega enne, kui on astutud samme ELi välispiiride tugevdamiseks.

Itaalia siseminister soovib, et EL nõuaks Aafrika riikidelt lubadust, et nad võtavad vastu oma kodanikud, keda ELi liikmesriigid tahavad tagasi saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles