Joensuu sünnitusmajas puhkes salmonelloosi epideemia

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Karjala keskhaigla sünnitusosakonnas Joensuus puhkes salmonelloosi epideemia, mis puudutab seitset vastsündinut.

Üldse on haiguspuhanguga seotud 18 inimest, vahendas Iltalehti.

Hügieeniosakonna ülemarsti Jukka Heikkineni sõnul võib salmonelloos olla äärmiselt tõsine nakkushaigus. Haigus sattus ka ühe beebi vereringesse, kuid õnneks pääsesid kõik üksnes ehmatusega.

Kõik haigestunud on toibumas. «Kõige raskemalt haigestunud beebi tunneb end juba päris hästi,» tõdes Heikkinen.

Epideemia sai sünnitusmajas alguse mai keskel. Doktor Heikkineni sõnul on tõenäoline, et selle levikule pani aluse 6. mail sünnitama saabunud naine. «Tal oli palavik ja kõhutõbi. Esimesed analüüsid näitasid salmonella bakteri olemasolu veidi enne mai keskpaika,» rääkis ta.

Ülemarsti sõnul võib uusi haigusjuhtumeid veel ilmsiks tulla, kuid kõik nakatumised leidsid usutavasti aset ikkagi mais.

Haigla võitleb nakkuspuhanguga pöörates kõrgendatud tähelepanu koristamisele ja hügieenile. Piiratud on haigete külastamist.

«Kui sel nädala tuleb ilmsiks uusi nakkusjuhtumeid, siis peame võtma kasutusele varuplaani. Võib-olla tuleb mingi osakond sulgeda, et neid ruume saaks tõhusalt puhastada. Ka on võimalik sünnitajate viimine teistesse haiglatesse,» rääkis doktor Heikkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles