Stoltenberg: Gruusiast saab ühel päeval NATO liige (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoletenberg.
NATO peasekretär Jens Stoletenberg. Foto: TATYANA ZENKOVICH / AFP/Scanpix

Gruusiast saab NATO liige ning alliansi riigi- ja valitsusjuhid kinnitasid selle eile üle, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Teeme teiega koostööd selleni jõudmiseks,» lausus Stoltenberg NATO tippkohtumise teise päeva algul ühisel pressikonverentsil Gruusia presidendi Giorgi Margvelašviliga.

Peasekretär kordas sellega NATO 2008. aasta Bukaresti tippkohtumisel antud lubadust, et Gruusia ja Ukraina saavad ühel päeval alliansi liikmeks.

Peasekretäri sõnul on NATO suhted Gruusiaga ainulaadsed. «Gruusia on üks meie tähtsamaid partnereid operatsioonidel ning meie koostöö tugevdab mõlema julgeolekut,» lausus ta.

Stoltenberg sõnas, et NATO on Gruusiale tänulik riigi panuse eest Afganistanis, kus Gruusia on rahvaarvu kohta suurim sõdurite panustaja alliansi väljaõppe- ja toetusmissiooni Resolute Support.

2014. aasta Walesi tippkohtumisel heakskiidu saanud NATO-Gruusia koostööpakett tugevdab teie jõupingutusi kaitsesektori reformimisel, sõnas Norra ekspeaminister, avaldades rahulolu NATO-Gruusia ühise väljaõppekeskuse tegevuse üle Gruusias.

Stoltenberg avaldas ühtlasi lootust, et paljud NATO liikmesriigid osalevad järgmise aasta Gruusia-NATO ühisõppusel.

Peasekretär tervitas ka Gruusia panust Musta mere piirkonna julgeolekusse ning asjaolu, et Gruusia täidab juba NATO eesmärki kulutada kaitsele kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles